چیزی با طعم كباب

نویسنده: محمدرضا جعفری
«چلوکباب کوبیده ۴هزار تومان»، «چلوکباب نگین‌دار ۵هزار تومان»، «جوجه‌کباب ۶هزار تومان» و... اولش که قیمت‌ غذا‌ها به چشم‌مان می‌خورد، تعجب می‌کنیم. به نظر می‌رسد که قیمت‌ها تزیینی است و موقع حساب و کتاب، مالیات و ارزش افزوده و مخلفات اضافه می‌کنند و قیمت نهایی کمتر از 10هزار تومان نمی‌شود اما شرایط وقتی عجیب می‌شود که 4هزار تومان را می‌دهیم و ظرف یک‌بار مصرف غذا را به همراه قاشق، سماق، نان و پیاز تحویل می‌گیریم...
 «چلوکباب کوبیده ۴هزار تومان»، «چلوکباب نگین‌دار ۵هزار تومان»، «جوجه‌کباب ۶هزار تومان» و... اولش که قیمت‌ غذا‌ها به چشم‌مان می‌خورد، تعجب می‌کنیم. به نظر می‌رسد که قیمت‌ها تزیینی است و موقع حساب و کتاب، مالیات و ارزش افزوده و مخلفات اضافه می‌کنند و قیمت نهایی کمتر از 10هزار تومان نمی‌شود اما شرایط وقتی عجیب می‌شود که 4هزار تومان را می‌دهیم و ظرف یک‌بار مصرف غذا را به همراه قاشق، سماق، نان و پیاز تحویل می‌گیریم. اینجا خزانه‌ی بخارایی است. محله‌ای قدیمی با بافت سنتی، کوچه‌های تنگ و ترش و جمعیتی متراکم. مسائل فرهنگی و اقتصادی باعث شده که این محله ساختار قدیمی‌اش را حفظ کند و سبک و سیاق زندگی اختصاصی خودش را داشته باشد. یکی از ویژگی‌های این منطقه، ارزان‌فروشی‌هایش است. اینجا می‌شود هر محصول تولیدی‌ غیرکارخانه‌ای را با نازل‌ترین قیمت تهیه کرد. به دلیل فشار اقتصادی‌ای که روی اهالی محله وجود دارد، فضای رقابتی‌ای ایجاد شده و تولیدکننده‌ها تلاش می‌کنند، محصولاتشان را با پایین‌ترین قیمت عرضه کنند و بازار را در دست بگیرند. اغذیه‌فروشی‌ها هم از این قاعده مستثنا نیستند و قیمت غذاهای آشپزخانه‌ای و رستورانی به مراتب ارزان‌تر از محله‌های میانی و حتی جنوبی شهر است. این گزارش، شرح ماوقع یک شب کباب‌خوری در یکی از خیابان‌های اصلی این محله است...



ارسال پیام اشتراک



 
 
 Security code